h

Nieuws uit 2007

11 december 2007

MIDDEN (VERVOLG)

Op dinsdag 27 november en donderdag 29 november 2007 kwamen Arqin en gemeente samen in het Nye Huus aan de Burgemeester Falkenaweg te Heerenveen om de stand van zaken rond het enorme project Midden (WOP) aan de bewoners te presenteren. Het gaat inderdaad om een gigantische operatie, zoveel is iedereen heel snel duidelijk. Midden gaat op de schop en grondig ook. De operatie behelst het hele gebied tussen Abe Lenstra stadion (oost), spoorlijn (west), Koornbeursweg (noord) en Rottumer weg (zuid). Deelproject daarvan is het eerder besproken renovatieproject Tuindorp.
De SP was op beide avonden aanwezig en hier volgt hun bevinding.

Lees verder
11 december 2007

HULPDIENST

De afdeling Heerenveen is tot de slotsom gekomen dat een hulpdienst binnen de gemeente tot de mogelijkheden behoort. Een korte blik vooruit.

Lees verder
11 december 2007

GEMEENTELIJKE HERINDELING

Scholen tot grotere eenheden samenvoegen. Wie heeft er nog geen kennis gemaakt met dit verschijnsel in de onderwijssector? Schaalvergroting als opstap naar een aardser paradijs. Of naar een paradijselijker aarde. Wat werd er gejubeld over de voordelen. Kostenbesparing; effectiever bestuur; leerlingen die meer ruimte voor individuele zelfontplooiing krijgen en last but not least blijere docenten. Dat zouden de vruchten worden. En inderdaad kunnen we met het paradijs in het achterhoofd denken aan een vrucht die het samenvoegen van scholen ons inmiddels heeft opgeleverd...

Lees verder
4 december 2007

Hogere Eigen Bijdrage ? Laat het ons weten!

Veel bewoners van een AWBZ instelling hebben bericht gehad dat ze vanaf 1 januari een hogere Eigen Bijdrage moeten gaan betalen.

Lees verder
29 november 2007

SP: Kabinet laat het Noorden zitten.

"Een unieke kans om de Randstad uit te breiden wordt gemist en het Noorden wordt afgescheept met een afkoopplan waar men niet op zit te wachten." Dat is de conclusie van SP-Kamerlid Emile Roemer nu kabinet en coalitiepartijen afzien van de Zuiderzeelijn. Minister Eurlings torpedeerde het plan voor een hoogwaardige spoorlijn tussen de Randstad en het Noorden.

Lees verder
21 november 2007

AFBRAAK ONTSLAGRECHT VAN DE BAAN!

De uitholling van de ontslagbescherming is van de baan. Dit is een overwinning voor alle werknemers in Nederland!

Lees verder

Pagina's

Volg ons

   

U bent hier