h

De vijf koopkrachtknallers van de SP.

29 augustus 2022

De vijf koopkrachtknallers van de SP.

Foto: SP

Op zaterdag 27 september gaf SP Tweedekamerlid Bart van Kent een presentatie over de vijf koopkrachtknallers. Het maakte pijnlijk duidelijk hoe destructief kabinet Rutte IV bezig is, maar ook dat er goede en rechtvaardige alternatieven mogelijk zijn.
Zo’n zestig aanwezigen discussieerden verhit mee en de verontwaardiging was groot bij verhalen van mensen bij wie het water op de lippen staat.

Foto: Jolanda Geerling en Hanneke Goede / Jolanda Geerling

De SP gaat in Nederland al weken deur aan deur en de verhalen die gehoord worden zijn schrijnend. Er moet worden gekozen tussen huur/hypotheek en eten, de energierekening is voor velen niet meer te betalen en de huisarts wordt vaak al maanden niet bezocht.
De vijf koopkrachtknallers zullen voor deze mensen, maar ook voor de éénverdieners en de lage- en middeninkomens, nodig zijn om te overleven. Nu komen steeds meer mensen in armoede en dat moet anders! Op dit moment leven minstens 1,3 miljoen mensen in armoede, waarvan 1 op de 10 kinderen zijn. Slechts (de rijkste) 10% van de Nederlanders zal voordeel hebben aan deze prijzenslag en de andere 90% zal het niet redden om de rekeningen te blijven betalen.

Foto: Jolanda Geerling en Hanneke Goede / Jolanda Geerling

Sta op, laat je horen en ga op 17 september met ons mee naar Den Haag! Er rijden vanuit Friesland gratis bussen naar de demonstratie. Kom, doe mee en geef je op! Dit kan met een mailtje naar heerenveen@sp.nl met vermelding van naam, telefoonnummer, emailadres en opgave van het aantal mensen wat meegaat.
Genoeg is genoeg. Het is tijd voor actie!

Foto: SP / Jolanda Geerling

Volg ons

   

U bent hier