h

SP Heerenveen brengt “Een schoen voor Poen” bij een grote zorginstelling in Heerenveen.

4 december 2020

SP Heerenveen brengt “Een schoen voor Poen” bij een grote zorginstelling in Heerenveen.

Foto: SP

We klapten onze handen blauw voor de zorg. Het kabinet weigert echter nog steeds om onze zorgverleners  structureel beter te belonen, terwijl dat hard nodig is.

Daarom brengt de SP-afdeling Heerenveen op 3 december 2020  een “Schoen voor Poen” bij een grote zorginstelling in Heerenveen. Een symbolische schoen gevuld met Sinterklaas lekkernijen als hart onder de riem én als blijk van onze grote waardering voor de inzet van de zorgverleners in deze bijzondere tijden.

SP afdelingsvoorzitter Dimph van Ruth: “In Heerenveen verdienen onze zorgverleners meer dan alleen applaus. Zij werken wéér keihard om ons door deze crisis heen te krijgen. De SP is in het parlement keihard bezig om te zorgen voor meer waardering voor de zorgverleners, maar met deze actie willen we de zorgverleners van deze zorginstelling in elk geval alvast wat lekkers voor tijdens de dienst aanbieden.”

Foto: SP

Nadat zorgverleners op 5 september massaal in actie kwamen tijdens een grote online demonstratie, is er inmiddels een meerderheid in de Eerste én de Tweede Kamer voor een structurele loonsverhoging voor het personeel in de zorg. Ruim 120.000 mensen ondertekenden inmiddels de SP-petitie ‘Onze zorg verdient meer dan applaus’. Maar het kabinet blijft een eerlijke beloning blokkeren. “Daar laten we het niet bij zitten,” zegt Dimph van Ruth: “We roepen ook iedereen op de petitie te tekenen op eerlijkebeloning.nl.”

De SP zet zich in voor beter waardering van zorgverleners om zij het verdienen, maar ook omdat er enorme personeelstekorten zijn. daardoor is de werkdruk al lange tijd enorm hoog en kan in deze coronatijd bepaalde zorg daarom niet meer gegeven worden. Meer collega’s zijn dus hard nodig en een beter salaris helpt daarbij.

Volg ons

   

U bent hier