h

SP: sluiting 'Polenpand' in Heerenveen lost overlast op

30 augustus 2020

SP: sluiting 'Polenpand' in Heerenveen lost overlast op

In een reactie op een artikel in de Leeuwarder Courant, zegt SP Heerenveen het volgende op de E - pages van de Leewarder Courant.

Voorlopige oplossing: één arbeidsmigrant per kamer
HEERENVEEN Sluiting per september is de beste oplossing voor de problemen rond het zogenaamde ‘Polenpand’ aan het Stationsplein 2 in Heerenveen.

André Horjus

LC

Dat stelt de SP naar aanleiding van een artikel over door omwonenden ervaren overlast in devan donderdag. ,,Er is een dik dossier met overlast, politieoptredens, drugs, klagende buren, vechtpartijen en een sussende burgemeester.’’

De arbeidsmigranten zouden, aldus de SP, in kleine groepen kunnen worden ondergebracht in hotels en zomerhuisjes totdat er nieuwe, fatsoenlijke huisvesting voorhanden is. ,,De burgemeester kan deze maatregel nemen op basis van de volksgezondheid en openbare veiligheid.’’

Daarnaast komt de partij met een minder rigoureuze, voorlopige oplossing: maximaal één arbeidsmigrant per kamer en de aanstelling van een huismeester. De partij omschrijft het beleid van B en W ten aanzien van het pand als halfslachtig en wil dat er snel wordt ingegrepen.

Er is volgens de SP wel oog voor de betrokken uitzendbureaus, maar niet voor de overlast van de buurtbewoners en ook niet voor de onfatsoenlijke huisvesting van de arbeidsmigranten die vorig jaar nog met drie arbeidsmigranten op een kamer verbleven en nu met twee.

De gemeente laat de oren te veel hangen naar de betrokken uitzendbureaus, stelt de SP. Al jaren klagen bewoners van het buurtje rond het Stationsplein en de Trambaan over schreeuwende, vechtende en wildplassende bewoners en luide muziek.

Volg ons

   

U bent hier