h

SP Fryslan actief in Vrouwenveen ( Heerenveen ).

9 maart 2019

SP Fryslan actief in Vrouwenveen ( Heerenveen ).

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

Voor de komende Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart aanstaande doet SP Fryslân vandaag, 9 maart, Vrouwenveen aan.

De Gemeenteraad van Heerenveen heeft besloten om de Internationale vrouwendag van 8 maart jl groots te vieren en daarom Heerenveen om te dopen tot een dag Vrouwenveen. Daarnaast is er in 2019 het een en ander te herdenken. Dit jaar is het 100 jarige bestaan van het vrouwenkiesrecht en de 100ste sterfdag van Domela Nieuwenhuis. Dat willen we als SP Fryslân niet zo maar voorbij laten gaan en staat SP Fryslân vandaag stil bij deze gebeurtenissen. Mede door de twee vrouwelijke kandidaten uit de top 10 in de schijnwerpers te zetten.

Rond 13.30 uur hebben Hanneke Goede (#6) en Marleen Tromp (#9) samen met Ronald van Raak, Tweede Kamerlid en kenner van Domela Nieuwenhuis, stilgestaan bij de 100ste sterfdag van Domela Nieuwenhuis. Namens de SP hebben ze een cheque van 1750 euro aangeboden aan De Vrienden van het Domela Nieuwenhuismuseum, ten behoeve van educatie over Domela toen en zijn invloed op de politiek van nu. In de loop van het jaar zullen er nog meer festiviteiten plaatsvinden ter nagedachtenis aan Domela Nieuwenhuis.

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

Terwijl de cheque werd overhandigd, trok een groep SP’ers de wijk in bij de K. de Jongweg met een korte vragenlijst over de Diftar+. Dit systeem wordt sinds januari door de Gemeente Heerenveen gebruikt voor het afrekenen van uw afvalstoffenheffing door middel van een kiloheffing op uw klikoleging. Dat het leeft onder de mensen is duidelijk; Facebook staat vol met verontwaardigde berichten, op Heerenveen@sp.nl komen boze brieven binnen en ook gewoon op straat is Diftar+ het onderwerp van gesprek.

Binnenkort staat de uitkomst van de vragenlijsten op Heerenveen.sp.nl en wordt dit meegenomen naar de evaluatie van Diftar +, die de wethouder bij het aannemen van het Difter+ besluit heeft toegezegd.

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

Volg ons

   

U bent hier