h

Kloppen in Nieuwehorne

6 januari 2018

Kloppen in Nieuwehorne

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

De eerste zaterdag in het nieuwe jaar zijn we met  negen actieve en enthousiaste kloppers en fotograaf  op bezoek in Nieuwehorne.
Doel van ons bezoek  is om de mensen te vragen wat zij graag willen veranderen als ze het één dag voor het zeggen hebben in onze gemeente. Waar zijn de mensen tevreden over? Wat kan er beter? Kortom, we gaven de mensen genoeg stof tot nadenken en daar kwamen leuke gesprekken van.

De mensen kwamen met veel onderwerpen waar zij zich zorgen over maken of waar ze niet tevreden over zijn en waar zij een duidelijke mening over hebben.
De verkoop van heel veel huurwoningen in de gemeente Heerenveen baart veel mensen zorgen, omdat er hierdoor weinig sociale huurwoningen overblijven. Het gevolg daarvan is, dat mensen problemen hebben met het vinden van een betaalbare huurwoning.

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

Een veel gehoorde zorg bij de mensen is ook de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk, maar ook het slechte groenonderhoud en de slechte straatverlichting is de mensen een doorn in het oog.

Hoewel men blij is met de vrije taxikeuze blijkt wel, dat de eigen bijdrage voor sommige mensen toch grote gevolgen heeft.
Het waren fijne gesprekken en wij gaan ook door met het bezoeken van de dorpen in onze gemeente om te luisteren naar wat er leeft.

Reactie toevoegen

Volg ons

   

U bent hier