h

SP Heerenveen klopt in Katlijk

26 november 2017

SP Heerenveen klopt in Katlijk

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

Op 25 november 2017 was ons klopteam in Katlijk. Na de prachtige Thomaskerk en zijn klokkenstoel bewonderd te hebben, gingen we bij de mensen langs om te vragen hoe het leven in Katlijk is.

De mensen die thuis waren roemden het sociale gehalte van het dorp. De mensen hebben hier nog iets voor elkaar over en staan voor elkaar klaar en dat willen we hier graag zo houden.

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

Het werd gewaardeerd dat de SP de moeite nam om eens te komen horen wat er leeft in Katlijk. Verschillende keren kregen we te horen: " Goh, wat goed dat jullie dit doen". Het was dan ook een plezier om hier en daar een praatje te maken, dat doen we namelijk graag. We willen graag weten wat er leeft onder de mensen. Voor ons de manier om te regeren, tenslotte verander je niets als je het niet met elkaar en voor elkaar kan doen. Toch als je vraagt of er nog dingen beter kunnen, dan komen er hier en daar een paar punten naar voren die we meenemen, en waar we over gaan denken.

Dat Vermilion ook in Katlijk een gaswininstallatie wil hebben, dat zit veel mensen dwars. Geen Groningse toestanden hier en laat de mooie natuur met rust. Andere mensen maken zich weer zorgen over de verkeersveiligheid in het dorp. Ook waren er mensen die graag kleinschalig toerisme wilden bewerkstelligen, hoe ze dat zagen, dat hebben we genoteerd.

Alle punten die genoemd zijn, nemen we als aandachtspunt mee. We gaan kijken wat wij ermee kunnen doen. Katlijk hoort zeer zeker nog van ons.

Reactie toevoegen

Volg ons

   

U bent hier