h

Leden SP Heerenveen kiezen een nieuw bestuur.

5 juni 2017

Leden SP Heerenveen kiezen een nieuw bestuur.

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

Met een enthousiaste groep mensen is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het op de kaart zetten van SP Heerenveen. Zo waren er een aantal succesvolle acties zoals het WMO-vervoer voor vrije keuze van WMO-pashouders en het behoud van het Domela Nieuwenhuismuseum. Ook de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen mag een groot succes genoemd worden.

Al deze successen doet naar meer verlangen, maar dan wel met een goed draaiend bestuur. Uit deze enthousiaste groep mensen zijn bestuurskandidaten naar voren gekomen. Daarom tijd voor een ledenvergadering, die plaats vond op 29 mei 2017.

De vergadering werd voorgezeten door Jeroen van der Wolf. Voor de bestuursverkiezing werd er een verslag voorgelezen, waarin werd verteld wat er de afgelopen jaren is gedaan en hoe we met een grote groep vrijwilligers de afdeling nieuw leven hebben ingeblazen. Daarna kregen de kandidaat bestuursleden de gelegenheid om zich voor te stellen aan de aanwezige leden. Waarna de verkiezingsbriefjes werden verspreid en iedereen zijn/haar keuze kon maken.

De kandidaten zijn:

  • Dimph van Ruth           - Voorzitter
  • Hennie Bergsma          - Organisatie Secretaris
  • Gerhard Witteveen      - Bestuurslid
  • Jan van der Veen        - Bestuurslid
  • Tomas van der Meer   - Bestuurslid
  • Evert Tigchelaar         - Bestuurslid
  • Peter van der Kooij    - Bestuurslid

Na het tellen van de stemmen, heeft SP Heerenveen weer een bestuur, alle kandidaten zijn met meerderheid van stemmen gekozen. Het vertrouwen wat uit de uitslag naar voren kwam deed het nieuwe bestuur goed.

Dimph van Ruth de nieuwe voorzitter van SP Heerenveen bedankte de aanwezigen voor het vertrouwen en vertelde over de plannen die het bestuur heeft voor de komende jaren.

Het bestuur wil nog meer aanwezig zijn in Heerenveen en misstanden aanpakken. Misschien zelfs meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, daar wordt hard naar toegewerkt, maar hierin heeft het landelijke bestuur het laatste woord. Ook als we niet meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen zullen we zichtbaar en strijdbaar zijn. Het kan allemaal veel socialer, het moet zelfs veel socialer. Met deze groep mensen kan veel en willen we veel en dat zullen ze in de Gemeente Heerenveen gaan merken en niet alleen in de plaats Heerenveen, maar ook in de andere plaatsen die onder de Gemeente Heerenveen vallen. Natuurlijk gaan we ook hier door met het Nationaal Zorgfonds, maar zoals gezegd ook dingen die in de Gemeente Heerenveen spelen zullen onze aandacht hebben.

Aan het einde van haar betoog werd Annie Jonker de zilveren Tomaat opgespeld als dank voor haar jarenlange inzet voor SP Heerenveen, haar man Geert Jonker heeft deze speld op de regioconferentie mogen ontvangen er was toen geen tweede speld voorradig.

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

De vergadering werd afgesloten met een hapje en een drankje, waarin iedereen de tijd had om even kennis te maken met het nieuwe bestuur.

Reactie toevoegen

Volg ons

   

U bent hier