h

Wethouder Jelle Zoetendal enthousiast over resultaat SP plan WMO-vervoer Heerenveen.

25 mei 2017

Wethouder Jelle Zoetendal enthousiast over resultaat SP plan WMO-vervoer Heerenveen.

Foto: SP

Wethouder Jelle Zoetendal, trok donderdag 18 mei 2017 een ochtendje uit om zelf te kijken hoe het WMO-vervoer in Heerenveen nu wordt ervaren door de WMO-pashouders. Hiervoor reed de wethouder een aantal ritjes mee met Taxi Koopmans en was na afloop enthousiast over wat hij zag.

 

Dimph van Ruth aankomend voorzitter van SP Heerenveen is niet verbaasd. SP Heerenveen heeft zich samen met FNV-Taxi en de ontevreden WMO-pashouders sterk gemaakt om de problemen die er waren onder de aandacht van de gemeenteraad te brengen. Doel was een vrije taxikeuze voor WMO-pashouders en ervoor te zorgen dat WMO vervoer weer veilig is, op tijd is en kwalitatief goed is. Helaas schortte het daar nogal wat aan.

De actie is begonnen met het verzamelen en aanbieden van 1100 handtekeningen van ontevreden WMO-pashouders, daarna hebben we een zwartboek gemaakt waarin we 82 klachten hebben verzameld, die uit een enquête onder WMO-pashouders naar voren kwamen. De klachten werden bij Taxi Witteveen aangemeld en aangeboden aan de Gemeente Heerenveen. Helaas gebeurde er na het aanbieden van het eerste zwartboek niet veel en zijn we doorgegaan met het inventariseren van de klachten. Een tweede zwartboek was het gevolg, waarin we in vier maanden tijd 273 klachten noteerden van WMO-pashouders, die allemaal persoonlijk bezocht werden. Ook dit zwartboek werd aan de wethouder aangeboden, onder toeziend oog van 100 aanwezige WMO-pashouders. Met de informatie die we verzameld hebben bij al die WMO-pashouders is er een rapport gemaakt met adviezen en aanbevelingen.

 

De Wethouder zal zich nog wel kunnen herinneren dat op de raadsvergadering van 1 februari 2016, de raadszaal vol zat met WMO-pashouders, die samen met SP Heerenveen het rapport met adviezen en aanbevelingen kwam aanbieden. Ook kreeg de wethouder een stuurwiel cadeau. Na die raadsvergadering zijn er verschillende gesprekken en overleggen geweest tussen de gemeente en actiegroep uiteindelijk hebben die geleid tot de vrij taxi-keuze voor WMO-pashouders.

 

Wij hebben een vinger aan de pols gehouden en zijn blij dat de wethouder de moeite heeft genomen om zelf te ervaren, dat de Gemeente Heerenveen met het besluit tot vrije taxi-keuze heeft geluisterd naar de WMO-pashouders. Weer een mooi voorbeeld waaruit naar voren komt dat actie voeren helpt. SP Heerenveen is blij met het behaalde resultaat, maar we blijven een alerte vinger aan de pols houden.

Reactie toevoegen

Volg ons

   

U bent hier