h

SP Klopploeg klopt aan in Heerenveen.

5 februari 2017

SP Klopploeg klopt aan in Heerenveen.

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

Op zaterdag 4 februari is een groep enthousiaste vrijwilligers van de SP in Heerenveen bij de mensen aan huis geweest voor het Nationaal Zorgfonds.

Van twee uur tot vier uur belden we bij bewoners aan voor het Nationaal Zorgfonds om zoveel mogelijk steunbetuigingen voor het Nationaal Zorgfonds op te halen. Helaas troffen we niet iedereen thuis, maar uiteindelijk hebben we met veel mensen kunnen praten over het Nationaal Zorgfonds.

Bijna iedereen had het over het eigen risico, 'de boete op ziek zijn'. Voor veel mensen is dat eigen risico van 385 euro niet meer te betalen en denken ze wel twee keer na voordat ze naar de dokter of de specialist gaan. Ze nemen het risico om het eerst af te wachten of het vanzelf over gaat, waardoor ze het eigen risico kunnen uitsparen. Vaak gaat het helaas niet vanzelf over en is de kwaal erger geworden en zijn de zorgkosten nog hoger. Op deze manier zorgt dus het eigen risico voor hogere zorgkosten.

Foto: Jolanda Geerling - van Overhagen / Jolanda Geerling - van Overhagen

Ook de komende weken zal SP Heerenveen op verschillende  plekken zichtbaar zijn. In zowel Jubbega als Heerenveen zullen we langs de deur gaan voor het Nationaal Zorgfonds en andere speerpunten uit het verkiezingsprogramma van de SP. Dit in het kader van onze campagne Pak De Macht, een oproep aan iedereen om samen met ons Nederland socialer en menselijker te maken.

Reactie toevoegen

Volg ons

   

U bent hier