h

Wake up call voor landelijke zorgdemonstratie

28 mei 2013

Wake up call voor landelijke zorgdemonstratie

Op 30 mei om 19:30 roept de SP met een flits actie in de plaatsen Sneek, Heerenveen en Drachten op om op 8 juni naar Amsterdam te komen voor een grote manifestatie tegen de thuiszorg plannen. Met grote wekkers zal de SP de bevolking wakker schudden over de desastreuze gevolgen van het zorgakkoord.

Het zorgakkoord dat enkele weken geleden gesloten werd tussen werkgevers, werknemers en het kabinet zorgt voor een verlies van 50.000 banen in de zorg. Thuiszorg wordt voor 40 % afgebroken waardoor 170.000 mensen hun thuiszorg verliezen, verzorgingshuizen gesloten, de toekomst van de dagbesteding is afhankelijk van de gemeenten, die wel een korting van 25 % te verwerken krijgen. Dit vind de SP onacceptabel. Deze bezuinigingen raken niet alleen de direct betrokkenen, maar iedereen. Zij roept daarom iedereen op om op 8 juni naar Amsterdam te komen voor een grote manifestatie tegen de plannen.

“Het zorgakkoord is een zorgkaalslagakkoord”, aldus Emile Roemer. “Er is geen bezuiniging geschrapt. Er komt een korting op de loonruimte voor personeel in de zorg, dus geen periodieke verhogingen. Er komt een forse korting op het tarief in de zorginstellingen en op het PGB van mensen. De extra investering in de ouderenzorg voor extra personeel om de werkdruk te verminderen vervalt ook. De bezuinigingen zijn niet van tafel maar verschoven. Acties hebben al zin gehad. Maar we zijn er nog niet. 8 juni gaan we demonstreren. Want (thuis)zorg gaat iedereen aan!”

Busvervoer naar Amsterdam
De Abvakabo organiseert bussen en maakt de opstapplekken op haar website bekend. Om de aanmeldingen vanuit de SP te coördineren heeft zij een special e-mailadres opengesteld: 8juni@sp.nl, iedereen die gebruik wil maken van busvervoer naar Amsterdam kan zich aanmelden door naam, adres en postcode te mailen naar dit mailadres. De opstapplekken zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
Meer informatie is te vinden op http://www.strijdvoorthuiszorg.nl/agenda/8juni/
Voor vragen kan er contact worden opgenomen met heerenveen@sp.nl.

Volg ons

   

U bent hier