h

Stemmen op 2 maart 2011

24 februari 2011

Stemmen op 2 maart 2011

Het is van levensbelang om op 2 maart 2011 te gaan stemmen voor de Provinciale Staten van Fryslan want de rapen zijn gaar! In Den Haag is de meest rechtse regering ooit aangetreden, die de gevolgen van de crisis afwentelt op de slachtoffers ervan. Rutte, Wilders en Verhagen gaan keihard bezuinigen, vernielen de solidariteit en scheppen een samenleving waarin de gelijkwaardigheid van mensen wordt ontkend. De Socialistische Partij staat voor Menselijke waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit. Dit programma is langs die meetlat geschreven

In de afgelopen vier jaar hebben de Statenleden van de SP zich ingezet voor de mensen in Fryslân. Het behouden en verbeteren van sociaal beleid, subsidieregelingen in de zorg en onderwijsprojecten waren voor ons het meest belangrijk. Onnodige kostbare automatisering, ten koste van mensen, hebben we kunnen voorkomen.
We hebben geprobeerd om de afvaloven in Harlingen tegen te houden en de vergunningverlening steeds kritisch gevolgd. We hebben ons ingezet voor de oprichting van Technasia, het behoud van muziekscholen en de oprichting van een schadefonds voor de gedupeerden van peilverlagingen in het veenweidegebied. We hebben actie gevoerd tegen de verkoop van de provinciale NUON-aandelen en ons, met wisselend succes, sterk gemaakt voor de noodopvang van asielzoekers.
Mens en Milieu vinden wij belangrijker dan Munten; we hebben ons dan ook verzet tegen het uitgeven van veel geld aan niet noodzakelijke wegen en dure bouwplannen. Bij de recente Provinciale takendiscussie zijn wij steeds gegaan voor het behoud van taken in het sociale domein en tegen de buitensporig kostbare inhuur van extern en interim personeel.

Anno nu worden we geconfronteerd met een wereldwijde economische crisis, die niet aan Fryslân voorbijgaat. Dat eist extra aandacht voor de verdeling van de schaarse financiële middelen. Speerpunten zijn dat bezuinigingen niet ten koste mogen gaan van economische groei door de daling van de koopkracht; bezuinigingen mogen niet betaald worden door de meest kwetsbare groepen in de samenleving. We verzetten ons ertegen dat voorzieningen voor de minst draagkrachtigen te duur worden of verloren gaan. Kapot bezuinigen is voor ons geen optie. Het huishoudboekje van de provincie vinden we belangrijk, maar de huishoudboekjes van de kwetsbare mensen in de samenleving nog belangrijker.
De komende vier jaar zullen wij ons inzetten voor versterking van de democratie, beter onderwijs, beter openbaar vervoer, betere ruimtelijke ordening en huisvesting, betere zorg, maar vooral beter welzijn voor alle inwoners van Fryslân. Wij blijven ons verzetten tegen de afbraak van maatschappelijke voorzieningen voor de inwoners van Fryslân. De afgelopen vier jaar zijn we geconfronteerd met privatisering van publieke taken, de “terugtredende overheid.” Wij maken ons sterk voor versterking van de publieke verantwoordelijkheid met daarbij behorende taken. Een optredende overheid dus! Optredend ook tegen discriminatie van groepen en personen in Fryslân op basis van geloof of levensbeschouwing.

Volg ons

   

U bent hier