h

Wintermarkt Lemmer

20 december 2010

Wintermarkt Lemmer

Op de wintermarkt van Lemmer op 10 december stond ook een kraam van de Socialistische Partij. De SP heeft de ambitie om in Lemsterland een afdeling op te richten en wilde op deze manier de mensen kennis laten maken met deze politieke partij.

Onderdeel van deze wederzijdse kennismaking was het houden van een enquête over de rondweg. Dat dit iets is wat enorm leeft bij vele mensen maakte de informatieavond in het gemeentehuis al duidelijk, maar ook de respons bij de SP-stand bevestigde dit nogmaals.
In totaal werden 100 enquêtes ingevuld en bijna even zo vele gesprekken gevoerd met voorbijgangers.
49 maal werd gekozen voor “herinrichten rondweg met aquaduct”. 29 maal “noordelijke variant” en de “zuidelijke variant” en “niets doen” beiden 8 keer. Ook werden er andere variaties genoemd, zoals geen rotondes maar wel een aquaduct, of juist wel rotondes en geen aquaduct. Vele mensen spraken hun zorg uit over de fietsbruggen en over de overlast voor omwonenden. Het meest vaak kwam echter de reactie: “het is toch allemaal al besloten”.
Provinciaal SP-lijsttrekker Jos van der Horst: “Er zijn nog veel onzekerheden rondom deze plannen. De financiering is nog lang niet rond en wij vinden dat er door de plannenmakers veel meer aan de bewoners zelf moet worden gevraagd. Laat mensen vooral meedenken over hun eigen leefomgeving. Wij hebben nu in ieder geval een goed indruk gekregen van wat er wat dit onderwerp betreft in Lemmer leeft.”.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie:
Hillie de Koe 06 18 23 84 92

Volg ons

   

U bent hier