h

SP viert op 1 mei de Dag van de AOW

29 april 2010

SP viert op 1 mei de Dag van de AOW

Aanstaande zaterdag viert de SP op 28 plaatsen in het land de 'Dag van de AOW.' SP-leider Emile Roemer trapt de actie af in Den Helder:
"De erfenis van Drees dreigt door CDA, D66, PvdA en Groenlinks overboord te worden gegooid. Wij staan pal voor Drees. Arm en oud mogen nooit meer in één zin
genoemd worden."

Gemiddeld leven ouderen met een lage opleiding vijf jaar korter dan mensen met een hoge opleiding. Ook krijgen lager opgeleiden gemiddeld vijftien jaar eerder gezondheidsklachten. Volgens de SP is het oneerlijk, onnodig en ongewenst om mensen twee jaar AOW af te pakken terwijl onder de 65 nog één miljoen mensen aan de kant staan. "Alle reden dus om de AOW niet om zeep te helpen, maar om deze volksverzekering te respecteren," aldus Roemer.

De viering in Heerenveen, met Twee Kamerlid Paulus Jansen, begint om 13.00 uur in de Minckelersstraat in het centrum van Heerenveen.
Wij nodigen u graag uit om bij de viering aanwezig te zijn. Paulus Jansen zal een toespraak houden over de reden waarom wij vinden dat de AOW leeftijd op 65 jaar moet blijven staan.

De overige plaatsen waar de SP op 1 mei de AOW viert:
Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Oude-Pekela, Heerenveen, Assen, Nijmegen, Amersfoort, Haarlem, Den Helder, Breda, Tilburg, Eindhoven, Oss, Heerlen, Schiedam, Zaandstad, Zoetermeer, Leiden, Rheden, Arnhem, Hengelo, Enschede, Delft, Oosterhout, Zutphen, Veenendaal

Volg ons

   

U bent hier