h

Brief Vattenfall aan alle Friese Statenleden

21 april 2009

Brief Vattenfall aan alle Friese Statenleden

( Brief verzonden op 18-04-09 door SP Fryslân aan alle Friese Statenleden)

Hallo,

N.a.v. berichtgeving gisteren in de Leeuwarder Courant en de uitspraak van Gedeputeerde Galema die suggereert dat de informatie die geleid heeft tot schriftelijke vragen van de SP onwaar zou zijn, stuur ik u hierbij een persbericht en de vragen die we hebben gesteld.
U kunt dan zelf een afweging maken.

Relevante info vind u onder andere in het zwartboek van Greenpeace over Vattenfall dat u hier kunt inzien en/of downloaden:

Vattenfall_Schwarzbuch.pdf

Greenpeace staat niet bekend als zijnde leugenachtig en fundeert publicaties op gedegen onderzoek.
Greenpeace is wel kritisch maar dat is niet hetzelfde als liegen dacht ik. Ook heeft Greenpeace geen belang of voorkeur bij de een of de ander, zij kijkt puur naar de gevolgen voor klimaat en milieu.

Met klem verzoek ik u om de twee videoclips te bekijken door op de links hieronder te klikken.
De documentaires zijn gemaakt door de officiële Duitse televisie die eveneens niet bekend staan als leugenachtig integendeel, het zijn gerenommeerde omroepen.

In deze clip heeft o.a. de Duitse Minister Trauernicht het woord en wordt een blikje in de keuken van Vattenfall gegeven en bericht van enkele bijna rampen in kerncentrales van Fattenvall:

http://www.youtube.com/watch?v=LP7jifyio3I

In de onderstaande clip worden er o.a. vraagtekens gezet bij de mediacampagne van Vattenfall omdat deze de grens van het betamelijke overschrijdt volgens deskundigen.
Ook zult u zien dat het zwartboek van Greenpeace ( uit 2008) wel degelijk serieus onderbouwde kritiek uit die in Duitsland wel serieus wordt genomen, ook door de Verenigde Naties:

video over Vattenfall

Als u onder het persbericht en/of de vragen kijkt vindt u nog wat meer info.
Als u de informatie bekijkt zult u zeer wel zelf in staat zijn om te beoordelen waar de waarheid ophoudt en de leugen begint.

Met een vriendelijke groet,
Ad van de Kolk.
Fractievoorzitter SP Fryslân.

Volg ons

   

U bent hier