h

Het Poortje

27 oktober 2008

Het Poortje

Gezien de recente ontwikkelingen rond het Poortje lijkt het er op dat de gemeenteraad van Heerenveen niet in staat is het één en ander in goede banen te leiden.

Zo worden er werksessies georganiseerd om de keuze te maken tussen locatie A en B, terwijl de mensen in de wijk overduidelijk aangeven niet over deze keuze te willen beslissen. Zij zijn nog steeds van mening dat beide locaties te dicht bij een bestaande woonwijk liggen en vragen de gemeente met hun na te denken over optie C, wat inhoudt dat er voor de bouw van het Poortje een nieuwe woonwijk wordt aangelegd, waarbij de bewoners kunnen kiezen om in de buurt van een JJI te gaan wonen. Deze manier van omgaan met de buurtbewoners geeft te denken over hoe het in de toekomst verder moet. Wij hebben er geen vertrouwen meer in dat alle fouten in de informatievoorziening en de communicatie, die er al zijn gemaakt, gecorrigeerd en uitgelegd kunnen worden. De schade in het vertrouwen bij de inwoners van de wijk Noord-Oost wordt met elke nieuwe stap van het gemeentebestuur groter gemaakt en het draagvlak bij de mensen wordt bij elke stap kleiner, zoals ook wel weer duidelijk werd tijdens de bijeenkomst van 15 oktober jl. Een veel gehoorde opmerking hier was dan ook: “Er wordt gewoon niet naar ons geluisterd”.

Wij hebben wel vertrouwen in de visie en de werkwijze van het Poortje, die bestaat uit het resocialiseren van de jongeren volgens een streng programma, maar niet in de manier waarop de gemeente met haar eigen inwoners omgaat. Op deze manier dreigt het hele project te gaan mislukken. Dit kan niet de bedoeling zijn van het gemeentebestuur, die zegt de maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel te hebben. Laat haar dan niet vergeten dat zij ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid richting haar eigen inwoners heeft en laat zij ook met de bewoners en andere belanghebbenden om tafel gaan zitten om te kijken of optie C nog tot de mogelijkheden behoort. Dit is de enige manier waarop wellicht nog draagvlak te creëren is voor de komst van het Poortje naar Heerenveen.

Ons advies is dan ook: Het Poortje Prima, Maar Niet In Een Bestaande Woonwijk Van Heerenveen.

Volg ons

   

U bent hier